wtorek, 11 kwietnia 2017

Komory do mrożenia

Magazyny chłodnicze

Sporo produktów spożywczych ma relatywnie krótki termin spożycia i musi być wykorzystana dość szybko, jeżeli ma zachować własne walory odżywcze i smakowe. Zbyt długie przechowywanie żywności w nieodpowiednich postanowieniach może nawet sprawić, że będzie dla nas trująca.

Lodówka umożliwia na przedłużenie czasu przechowywania, niemniej jednak jednym z najbardziej niezawodnych metod utrwalania żywności jest jej zamrażanie.

Jeśli zależy nam na uniknięciu przykrych skutków ubocznych zamrażania, takich jak zmiana koloru, smaku, zapachu i wartości odżywczych, należy zainwestować w szokowe mrożenie, które minimalizuje negatywny wpływ obniżenia temperatury na produkty. Im szybciej zamrozimy ryby albo owoce, tym mniej znajdzie się wewnątrz kryształków lodu, które mogą po odmrożeniu skonwertować ich konsystencję. Dlatego szokowe schładzanie jest niezbędną inwestycją dla przedsiębiorstw gastronomicznych, oferujących catering lub restauracji.

W przypadku utrudnionych i niesystematycznych dostaw szokowe mrożenie może znacząco ułatwić kontrolowanie restauracją. Tak zmrożone warzywa, mięsa, owoce i inne składniki mogą czekać dowolnie długo na to, aż przydadzą się do przyrządzenia dania i być obecnie jakości porównywalnej z tą, jaką mają produkty świeże. Urządzenia służące do szokowego schładzania są dodatkowo stosunkowo łatwe w obsłudze.

To wszystko powoduje, że szokowe schładzanie, jak żadna inna forma utrwalania żywności, daje możliwość na racjonalne gospodarowanie zasobami przy minimalizacji wszelkich skutków ubocznych zamrażania.

Więcej informacji: komora chłodnicza sprzedaż.

0 komentarze:

Prześlij komentarz